Twee zoete toppers

Geen recepten, want ik heb deze boterkoek en muffins uit mijn hoofd gemaakt, door recepten die ik eerder gemaakt heb, te combineren en als inspiratie te gebruiken. Deze post is dan ook zelf weer een inspiratiepost.

Mijn kinderen hadden een papadag en vroegen hun pappie of ze wat lekkers bij de thee mochten. Ik had geen gebakjes en besloot muffins te maken. Om de kinderen te pleasen, deed ik er stukjes pure en witte chocolade in, om ze ook wat gezonds mee te geven, deed ik er havermout in en verse dadels en honing in plaats van suiker.

IMG_5052

Met siliconen muffinvormpjes (welk merk weet ik niet meer, deze heb ik al heel lang) en de gloednieuwe muffinvorm van Le Creuset (aan te raden, goede kwaliteit en makkelijker schoon te maken) was het een fluitje van een cent.

Het resultaat mocht er zijn. We hebben ze uitgedeeld en iedereen in de buurt was er zeer over te spreken. En vroeg het recept. Wat ik niet heb. Geheim van de kok 😉

IMG_5053

Boterkoek met rozemarijn en abrikozen
IMG_5188
Hoe ik bij deze combinatie kwam, weet ik niet meer. Ik heb het waarschijnlijk wel eens ergens gezien. Heel gemakkelijk, je gebruikt het basisrecept voor een boterkoek, maar door de boterkoek-deegbal kneed je een voorraadje gehakte rozemarijn-naaldjes en gedroogde abrikozen heen.

IMG_5190

Springvorm: Le Creuset

Resultaat: een zeer bijzonder smakende taartje dat verrukte reacties opriep.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: