Tropische Ylang Ylang cocktail

Het wordt vandaag de warmste dag van het jaar. Gisteren zag ik dit al aankomen op WeatherPro, dus snel de ingrediënten in huis gehaald voor dit tropische drankje. Alcoholvrij, dus prima geschikt voor de kinderen ook. Zodra de temperatuur boven de 20 graden uitkomt, komt de Antilliaan in mij boven en krijg ik altijd zin in tropische verrassingen, zowel op mijn bord als in mijn glas.

Tropische vruchten: heerlijk, vooral als ze gesneden en heel rijp zijn. Natuurlijk het lekkerst in het land van herkomst, maar daar werk ik nog aan, voorlopig moet ik me echter blijven behelpen met de geïmporteerde (of in kassen gekweekte) varianten. Ik ben ook dol op alles wat met kokosnoot te maken heeft, maar voor degenen die geen kokosliefhebber zijn, dit drankje is prima te doen, want hier is kokos meer ondersteunend en niet overheersend. En het moet ook wel, want er zit ananas in, en ananas en zuivel gaat niet samen, met kokosmelk mixt ananas juist wel goed.

Tip voor kokosliefhebbers: recente ontdekte ik het drankje Coco Juice, zie hier voor de link. Mijn favoriete drankje. Mijn partner @zetje is niet zo dol op kokos, maar wel op dit drankje.

Andere tip, ook recent ontdekt: kristallen met etherische oliën om mee te koken. Ik gebruik die van Florisens, omdat ze makkelijk verkrijgbaar zijn in Nederland, o.a. bij de EkoPlaza. Op hun website leggen ze uit wat het is en hoe het werkt:

Via een gepatenteerde techniek wordt pure etherische olie ingekapseld in kristallen van agave. Deze natuurlijke kristallen bevatten alle krachtige smaakstoffen van de betreffende etherische olie. Ze bevatten geen zout, suiker en weinig calorieën (0,2 Kcal per portie). De kristallen zijn 100% biologisch en natuurlijk.

Strooi een klein snufje kristallen direct over uw gerechten, op dezelfde manier als een specerij of een kruid. Slechts een zeer kleine hoeveelheid is voldoende voor het krachtige (natuurlijke) aroma, 1 potje bevat circa 400 porties.

De toepassingen in de keuken zijn eindeloos. Van ijs tot pasta, thee, soepen, desserts, amuses, salades, cocktails en nog veel meer. Dekristallen zijn zowel in koude als warme gerechten en zowel in vaste als vloeibare vorm te verwerken.

Klinkt goed, wat mij betreft een van de ontdekkingen van het jaar op culinair gebied. In deze tropische cocktail maak ik gebruik van Ylang Ylang. De website Anthemis.nl vertelt het volgende over Ylang Ylang:

De wilde Ylang Ylang, Cananga odorata is een tot 20 meter hoge boom die oorspronkelijk van de Filippijnen stamt. De naam Ylang Ylang betekent ‘Bloem der Bloemen’. Heden wordt de Ylang Ylangboom, Uona odorantissima, vooral aangeplant op Madagaskar, Haiti, Sansibar, Sumatra en de Comoren. De bloemen van deze kleine boom kunnen zachtpaars, roze of geel zijn.

Men zegt dat de gele bloemen de beste kwaliteit olie voortbrengen.

De olie uit de eerste destillatie is van de beste kwaliteit, 50 kilo bloemen leveren ongeveer 1 kilo olie.

De oliën uit de drie daarop volgende distillaties zijn minder geurig en van lagere therapeutische waarde. Het is een lichtgele iets taaie olie met een zoete bloemige geur die lijkt op Jasmijn en Hyacint. Ylang Ylang is ontspannend, zinnenprikkelend en stimulerend.

Klinkt goed toch? Op zo’n zwoele dag als vandaag, moet dat de cocktail helemaal af maken! Tijd om aan de slag te gaan. Zie onder voor het recept dat ik gebruikt heb.

Het resultaat? Heerlijk! Ik ben blij dat ik heel veel gemaakt heb, want het is nu nog maar half negen en ik krijg nauwelijks de kans om het te bewaren voor later vandaag, als het bezoek komt. Linkje naar de website van Florisens.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: