Snoep gezond, eet een appel. Of lees eens een boek, verander je leven.

Zo nu en dan kan het geen kwaad om eens stil te staan bij je leven. Understatement of the year!? Misschien, maar veel mensen doen het te weinig. We hoeven heus niet allemaal aan de New Age, maar elke dag 18 minuten stilstaan bij wat je doet, wilt en waarheen je wilt, inclusief reflectie hierop, kan al een heel groot verschil maken. Een andere optie is het boek Een werkweek van vier uur van Tim Ferriss lezen. Als je dat niet meer inspireert, is er geen hoop meer voor je. In veel gevallen zal de conclusie luiden dat het tijd wordt om voor jezelf te beginnen. In dat geval is het nuttig om het boek ZZP 2012 aan te schaffen, want dan weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht en kun je een deel van de onzekerheid die je nieuwe leven met zich meebrengt, uit de wereld helpen.

18 minuten – Peter Bregman 

In slechts 18 minuten per dag sta je stil bij wat je echt wilt. Dat verdeel je als volgt over een dag:

5 minuten:
‘s Ochtends, alvorens je je computer aanzet, ga je eerst nadenken over wat je wil bereiken op de dag zelf. Hoe kom je dichter bij je doel tijdens die dag en wat moet je daarvoor doen zodat je met een goed gevoel naar huis gaat. Daarmee maak je een planning voor die dag, die vervolgens begint met het uitvoeren van de belangrijkste taken.

8 minuten:
Elk uur 1 minuut kijk je even terug op wat je gedaan hebt. Dit stelt je in staat om eventueel je planning voor het uur dat komt aan te passen zodat jij in charge blijft en niet de grip op de dag kwijtraakt.

5 minuten:
Aan het eind van je dag, na het afsluiten van je computer kijk je terug op de dag. Hoe ver ben je gekomen richting het ‘s ochtends geformuleerde? Wat werkte? Wat niet en waarom niet? Hoe kan het morgen beter?

Een werkweek van vier uur – Tim Ferriss

Een werkweek van vier uur  is een boek dat een enorme prikkel in je losmaakt, los van het feit of alles wat erin staat zonder korrels zout kan worden genomen. Als een paal boven water blijft staan dat Ferriss een boek aflevert dat je fantasie op hol doet slaan, op een goede manier. Het boek nodigt je uit, of dwingt je zelfs om na te denken over je leven en over hoe je alles aanpakt. Het reikt je alternatieven aan, en of die je aanspreken of niet, ze zetten je aan het denken. Al verander je maar 1% van de koers in je leven, het gevolg kan enorm zijn.

Mij bleef de voortdurend terugkerende hang naar hedonisme bij; leef nu en niet straks. Doe wat je echt wil doen, doe waar je in gelooft. Blijf niet hangen in het veilige, terwijl je eigenlijk doet wat je niet leuk vindt. Een krachtige boodschap!

ZZP 2012 – Tijs van den Boomen

Voor een Zelfstandige Zonder Personeel is het onmisbaar om het boek ZZP 2012 (Tijs van den Boomen) in de kast te hebben staan. Het leven van de ZZP’er is al onzeker genoeg, een naslagwerk om op terug te kunnen vallen en dat je het gevoel geeft dat je overal aan gedacht hebt, is dan bijzonder prettig.

Onderwerpen zijn onder andere: De flexibele economie – Marketing, promotie en tarieven –Netwerken en klanten binden – Offertes en contracten – Begroting, boekhouding en belastingaangifte – Risico’s en verzekeringen –Rechtsvormen

Het boek is overzichtelijk, compleet en duidelijk, niet onnodig ingewikkeld en slaagt erin om allerlei zeer verschillende vakgebieden, waar je als ZZP’er toch allemaal wat van af moet weten, goed uit te leggen en ontdaan van jargon in dezelfde stijl leesbaar te maken.

Veel leesplezier en happy lifehacking!

Maarten Verkoren

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: