Recensie Sushi Kings – jammer dat de sushi al op is, ik zou dit elke dag wel willen eten

“Heb je voor mij ook sushi zonder vis?”

Zaterdag gaf ik een feestje voor vrienden. Dankzij de sneeuw was er een mooie gelegenheid een bar buiten te bouwen voor extra koude drankjes, zoals cocktails, biertjes en witte wijnen. Wat voor finger foods passen er goed bij dergelijke drankjes? Sushi! Ik heb weleens zelf sushi gemaakt, maar het viel me op dat dat erg veel werk is en niet lekkerder dan als je het ergens haalt of laat bezorgen. Dat wil zeggen, als je het bij de juiste tent haalt. Of, in mijn geval, laat bezorgen.

Als je 50 man verwacht, is het al helemaal niet leuk meer om zelf sushi te gaan maken. Al browsend kwam ik bij 4 serieus uitziende sites terecht die sushi bezorgen. Op mij kwam Sushi Kings het beste over, de naam zei me ook wel wat en het logo kwam me zeer bekend voor. Sterker nog, ik had me nooit gerealiseerd dat hun logo dat van een sushi-restaurant was, maar nu viel het kwartje. Goed logo, mooie kleuren en krachtige uitstraling. Kwalitatief ook.

Wie van lekker eten houdt, zoals ik, en ook nog eens verwend en kritisch is, is gedoemd altijd extra research te doen. Helemaal omdat al mijn vrienden al vele jaren gewend zijn bij mij het beste van het beste voorgeschoteld te krijgen.

Dan kan het natuurlijk niet zo zijn dat ze op je feestje smakeloze happen naar binnen staan te proppen of erger, de volgende dag voedselvergiftiging blijken te hebben opgelopen. Wat verder zoeken leerde dat het eerste gevoel dat ik kreeg bij de Sushi Kings klopte. Een goede leverancier en ook met een prima assortiment voor feestjes. Met een Classic + een Nigri + een Nigro/Maki schaal van 100 stuks elk, moest ik een eind kunnen komen.

De bezorging was prima op tijd, de koerier ook duidelijk en vriendelijk. Mijn jongste zoontje dacht dat het grote pizza’s waren die bezorgd werden en noemde vervolgens de bezorger ook nog Jamie Oliver. Ik moest per schaal 25 euro statiegeld afrekenen en, bedenk ik me, terwijl ik dit schrijf, ik ben helemaal vergeten de jongen een fooi te geven. Doe ik normaal altijd wel, maar ik was met mijn gedachten even bij de partybesognes, de laatste dingen die nog geregeld moesten worden. Die fooi die zal ik hem nog wel geven als de bladen geretourneerd worden.

De schalen waren mooi opgemaakt en goed ingepakt en kwamen vergezeld van een papieren zak met stokjes en servetten en een tweede zak met daarin genoeg sojasaus, gember en wasabi. I love wasabi! Ik ben zo’n thrillseeker die altijd de scherpste sauzen neemt en dan kijkt hoeveel ik daarvan in één keer aankan. Bij hete pepersauzen heeft dit gevolgen die je de volgende dag nog merkt. Bij wasabi minder. Vooral op het moment zelf is dan met name de neus het slachtoffer. Je kent het gevoel wel. Wasabi snuiven door een rietje zoals ze in Jackass deden, doe ik niet, maar even een volle theelepel testen, graag! Toen mijn oudste zoontje in de keuken kwam kijken waarom papa zo stond te krijsen, zag hij meteen dat het weer raak was. Sociaal als hij is, bood hij aan om even mee te doen en nam hij ook een korreltje. Ik zag het mannetje een paar seconden later geschrokken grote ogen opzetten, maar hij vermande zich en zei dat hij het lekker vond.

Anyway, de gasten waren blij verrast met de sushi en gingen er kundig mee aan de slag, toelichting bleek niet nodig. De kenners gaven hoog op van de kwaliteit en gaven aan zelf ook wel eens bij de Sushi Kings te bestellen. Al met al een zeer geslaagde exercitie dus.

De leukste quote van de avond? “Heb je voor mij ook sushi zonder vis?”. Die kwam van een niet-vis-luster die het serieus meende. Waarschijnlijk had de beste man zich nooit verdiept in sushi en wist hij oprecht niet dat sushi een visgerecht is. Ik laat hem de volgende keer de bestelling doen, kunnen we lachen! 😉

Conclusie:
Ik vind het nu al jammer dat de sushi op is, ik zou dit elke dag wel willen eten. Super-sushi, goede serice en prima verzorging!

Eten: 9+
Service: 9
Verzorging: 9 

www.sushikings.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: